Teava pardoseala PE-Xa 17X2 FERROLI

TVPEXA172FERR

2,65 lei cu tva

Adauga la favorite

Momentan serviciul de plata cu cardul este indisponibil
Momentan serviciul de plata cu cardul este indisponibil

Detalii

Teava pardoseala PE-Xa 17X2 FERROLI

Descriere

FERPipe -PE-Xa cu bariera de oxigen, sunt tevi din polietilena reticulata cu peroxid TRIGONOX 311(Akzo Nobel). Prin procedeul special de reticulare moleculele de polietilena se unesc intr-o structura tridimensionala care confera tevii rezistenta si durabilitate, caracateristici mecanice si termice superioare pentru utilizarea in instalatii de incalzire.

Tevile din polietilena FERPipe -PE-Xaau cel mai mare factor de reticulare (>70%) dintre toate solutiile existente (PE-Xb sau PE-Xc) pentru rezistenta superioara in timp.

Tehnolgia de reticulare cu peroxizi produce o teava PE-Xa mai densa cu proprietati mecanice excelente datorita puntilor de legatura intre molecule mai scurte, comparativ cu polietilena reticulata prin alte procese.

In acelasi timp exista si avantajul unei reticulari mai bine controlate deoarece aceasta se produce in timpul extrudarii si imediat ulterior acesteia.

Tevi din polietilena FERPipe -PE-Xa cu bariera de oxigen - 16; 17; 20mm

Pentru realizarea barierei de oxigen se foloseste copolimerul EVOH (etilena – alcool vinilic) care este adaugat pe toata suprafata exterioara a tevii. Tevile au trei straturi cu bariera de oxigen (EVOH) si legate cu adeziv specific (anhidrida maleica).

Rolul barierei de oxigen:

  • Impiedica formarea de microorganisme care s-ar depune pe peretii interior ai tevi;
  • Reduce coroziunea elementelor metalice cu care apa de incalzire vine in contact (echipamente de incazire si jonctiune);
  • Protejeaza teava de atomi liberi de oxigen care se pot combina cu atomi de hidrogen din structura moleculara a polietilenei si care in timp duc la fenomenul de imbatranire a tevilor.

Viteza de difuzie a gazelor se masoara in cm3 de gaz ce trec prin folia de polimer de 20 microni grosime pe o suprafata de 1 m2 timp de 24 de ore. Comportamentul pentru EVOH si polimer este:

  • EVOH – 0.2
  • PE – 12.000

Diferenta este mult mai mica in cazul copolimerului si explica astfel necesitatea utilizarii PEX cu bariera de oxigen!

Caracteristici tehnice:

  • Presiune nominale: PN = 10bari.
  • Conductivitate termica: 0,38 W/m2K
  • Temperatura maxima a fluidului de lucru : + 90ºC;
  • Teava pardoseala PE-Xa 17X2 FERROLIPentru perioade scurte de timp temperatura fluidului poate atinge valori de +110ºC

Colac 500 ml

Accesorii

Fise tehnice