Cazan cu gazeificare Ferroli CGF 49 kW

1000P49

Deschidere colet Transport rapid in tara

 Deschidere colet Deschidere colet la livrare

 Produse originale Produs original

         Garantie 2 ani

         Livrare gratuita

        

Detalii

11 545,00 lei cu tva

Adauga la favorite

Fisa tehnica

Greutate700gk
Diametru racord cos159 mm
Gama puteri (min. - max.) kW25-49 kW
Dimensiune orificiu de incarcare [mm]300x650 mm
Tiraj [Pa]23 Pa
Dimensiuni racord tur/retur [toli]G 6/4''
Randament cazan85.4%
Clasa emisii CO3
Temperatura gaze arse la sarcina nominala [Celsius]200 Celsius
Combustibil recomandatLemn uscat, putere calorifică 15-17 MJkg , conținut de apă min 12% - max 20%, diametru 80 – 150 mm
Lungime maxima bustean750 mm

Detalii

Cazan pe lemne din otel cu gazeificare Ferroli CGF de 49 kW, cea mai performanta solutie de ardere a lemnului pentru instalatii de incalzire, avand dimensiuni generoase la camera de ardere.

Cazanul pentru apa calda ecologic CGF este destinat incalzirii locuintelor familiale si a altor obiective similare. Cazanul este destinat exclusiv arderii lemnului. Poate fi utilizat orice tip de lemn uscat, in principal busteni. Este posibila de asemenea arderea bucatilor de lemn de dimensiuni mai mari, caz in care puterea termica utila a cazanului este redusa, dar este prelungit timpul de ardere. Cazanul nu poate fi utilizat pentru arderea rumegusului si a deseurilor de lemn de mici dimensiuni. Acestea pot fi arse numai in cantitati mici impreuna cu bustenii (max. 10%). Datorita usii de alimentare de mari dimensiuni, este posibila evitarea operatiunii mai dificile de pregatire si taiere a lemnului in bucati mai mici.

Cazanele din otel cu gazeificare CGF reprezinta una din cele mai performante solutii tehnice de incalzire prin arderea eficienta a lemnului.

Caracteristici:
- Camera depozitare cu dimensiuni marite
- Camera de ardere cu recuperatoare de caldura de inalta eficienta
- Camera de preincalzire a aerului principal/secundar de ardere
- Regulator de temperatura pe aerul de admisie
- Autonomie ridicata de functionare
- Sistem protectie antiflacara
- Usa de alimentare marita
- Usa curatare cu dimensiune generoasa
- Volum mare de apa in cazan
- Functionare optima a cazanului prin controlul temperaturii gazelor de ardere
- Vizualizare si control temperatura lucru
- Protectie antiblocare pompa
- Protectie supraincalzire cazan
- Posibilitate gestiune protectie suplimentara
- Autodiagnoza – coduri de eroare si semnal sonor
- Protectie la soc electric
- Meniu avansat
– Configurare service
- Functie test

Cazanul este proiectat pentru arderea lemnului pe principiul gazeificarii prin intermediul unui exhaustor care absoarbe gazele evacuate din cazan.
Corpul cazanului este construit din placi de otel sudate cu grosimea de 3 - 6 mm. Acesta include o usa de alimentare cu o piesatermorezistentaprevazutacu o deschidere rectangularapentru transferul gazelor arse si a gazului.
Cazanul functioneaza cu combustibil lemnos pe principiul gazeificarii, cu randament marit ca urmare a utilzarii eficiente a tempereturii gazelor arse. Cazanul se utilizeaza in instalatiile termice pentru incalzire centralizata pentru condominiu si apa calda menajera.
Prin constructia speciala a cazanului se obtine o recuperare superioara a caldurii gazelor arse prin marirea suprafetei de transfer de caldura spre camera de incalzire a apei precum si a traseului de contact al aerului de combustie cu camera gazelor arse. In instalatiile de incalzire constructia cazanului contribuie la economisirea combustibilului lemnos si marirea randamentului efectiv al cazanului.

Cazanul este dotat cu panou de comanda digital performant FLA 250. Regulatorul de cazan FLA 250 este un dispozitiv electronic destinat pentru cazane pe combustibil solid.

Acesta indeplineste urmatoarele functii:
• stabilizarea automata a unei temperaturi prestabilite a ciclului boilerului
• stabilizare automata a unei anumite temperaturi a rezervorului de ACM

Reglarea arderii se face prin trei metode selectabile:
• Prin reducerea liniara a puterii fluxului de aer atunci cand temperatura se apropie de temperatura prestabilita a cazanului (reglaj clasic)
• Prin modularea regulata a puterii fluxului de aer
• Reglaj PID fara un senzor de emisie
• Prin reglarea fina a puterii fluxului de aer
• Reglaj PID cu un senzor de fum

Dupa echiparea regulatorului cu un senzor de fum suplimentar, este posibila detectarea rapida a deficitului de combustibil in orice mod de reglaj a cazanului. Aceasta scade pierderile de caldura legate de functionarea ventilatorului fara combustibil, si extinde perioada de functionare a cazanului pana la realimentare. Combustibilul nu trebuie sa fie adaugat repede, intrucat detectarea rapida a lipsei de combustibil mentine caldura in focarul cazanului pentru o perioada mai lunga.

Pornirea ventilatorului este regulata. Aceasta micsoreaza riscul de explozie de gaze in camera cazanului , care are o importanta deosebita pentru cazanele cu gazeificare. Aparatul este utilizat intr- un mod usor si intuitiv.
Regulatorul permite posibilitatea de cooperare cu un termostat de camera care permite mentinerea unei temperaturi confortabile in camerele incalzite.

Schema de principiu canza cu gazeificare Ferroli CFG

Detalii tehnice cazan pe lemne cu gazeificare CGF de 25kW

Accesorii

Fise tehnice