Controler pompa 11 E Mareste

Controler pompa recirculare EUROSTER 11E

EUROSTER11E

235,00 lei cu tva

Adauga la favorite

Momentan serviciul de plata cu cardul este indisponibil
Momentan serviciul de plata cu cardul este indisponibil

Detalii

CONTROLER POMPA RECIRCULARE EUROSTER 11E

EUROSTER 11E este un controler electronic modern, care poate controla o pompa de circulatie a agentului termic sau o pompa de alimentare a serpentinei boilerului cu acumulare

Este un controler electronic pentru pompele de apa din sistemele de incalzire. El poate fi folosit ori pentru controlul pompei de recirculare a agentului termic (AT) in sisteme de incalzire centrala cu cazane pe combustibil solid, ori pentru controlul pompei de apa care alimenteaza boilerul de apa calda menajera (ACM).

1. In cazul in care este folosit pentru controlul pompei de recirculare a sistemului de incalzire (modul AT), functia ansamblului controler-pompa este de a produce circularea fortata a apei din circuitul de incalzire pentru instalatii cu cazane neechipate cu sistem de control al pompei. Senzorul extern al controlerului foloseste pentru masurarea temperaturii apei din instalatia de incalzire. La sistemelor de incalzire centrala echipate cu cazan pe combustibil solid, controlerul va opri functionarea pompei in momentul in care flacara se va stinge in interiorul cazanului.

Controlerul asigura protejarea cazanului impotriva aparitiei condensului acid, prin faptul ca nu permite functionarea pompei de circulatie la o temperatura a agentului termic mai mica decat temperatura setata. 

2. In cazul in care este folosit pentru controlul pompei care alimenteaza boilerul de apa calda menajera (modul ACM), functia controlerului este de a mentine constanta temperatura apei din boiler. Astfel controlerul nu permite functionarea pompei la o temperatura a apei mai mare decat temperatura setata.
 
Este echipat cu un sistem ANTISTOP, pentru a preveni griparea rotorului pompei in perioadele inactive. Daca trec mai mult de doua saptamani fara ca pompa sa functioneze, controlerul va porni pompa pentru o perioada de 30 de secunde. Pentru a putea sa indeplineasca aceasta functie, controlerul trebuie lasat deschis si pe timpul verii.


INSTALAREA


1. Pentru modul AT (Agent Termic), senzorul controlerului va fi fixat pe teava (cupru) de iesire a apei din cazan (tur), direct pe teava, cat mai aproape de cazan posibil.

2. Pentru modul ACM (Apa Calda Menajera), senzorul controlerului va fi introdus in boiler in teaca pentru senzor (la modele de boilere care au prevazuta din constructie teaca de imersie pentru senzorul de temperatura) sau se poate monta direct pe teava de iesire a apei.    

Controleaza functionarea pompelor de apa din instalatia de incalzire sau pompele de apa care alimenteaza boilerul de ACM.

SPECIFICATII

a) Alimentare 230 V 50Hz
b) Consum de curent max. 7 mA (1.6 W)
c) Putere nominala de incarcare 3 A
d) Lungimea cablurilor 1,5 m
e) Dimensiuni (Lxhxl) 150 x 90 x 54 m

Accesorii