Controler pompa 11 C Mareste

Controler pompa recirculare EUROSTER 11C

ERSTR11C

150,00 lei cu tva

Adauga la favorite

Momentan serviciul de plata cu cardul este indisponibil
Momentan serviciul de plata cu cardul este indisponibil

Detalii

Controler pompa recirculare EUROSTER 11C

EUROSTER 11C este un controler electronic modern, care poate fi utilizat pentru a controla functionarea unei pompe de circulatie a agentului termic in sistemele de incalzire centrala cu cazane pe combustibil solid fara automatizare. Controlerul va porni si opri pompa in functie de temperatura apei din sistem

Este un termostat electronic, pentru sistemele de incalzire centrala, care controleaza functionarea pompei de recirculare a apei. Functia termostatului controler este de a produce circularea fortata a apei din circuitul de incalzire pentru instalatii cu cazane pe combustibil solid sau orice tip de cazan neechipat cu sistem de control al pompei. Senzorul extern al termostatului foloseste pentru masurarea temperaturii apei din instalatia de incalzire. In cazul sistemelor de incalzire centrala echipate cu cazan pe combustibil solid, termostatul va opri functionarea pompei in momentul in care flacara se va stinge in interiorul cazanului. Recircularea apei in lipsa flacarii din cazan este bine a fi evitata pentru a nu produce racirea rapida a apei din instalatie. Termostatul asigura protejarea cazanului impotriva aparitiei condensului acid, prin faptul ca nu permite functionarea pompei de circulatie la o temperatura a agentului termic mai mica decat temperatura setata. Acest lucru mentine permanent cazanul la o temperatura ridicata, temperatura la care aparitia condensului este redusa.


Euroster 11C este echipat cu un sistem ANTISTOP, pentru a preveni griparea rotorului pompei in perioadele inactive. In plus, in perioadele cand nu este nevoie de incalzire, la fiecare doua saptamani, termostatul va porni pompa de recirculare pentru o perioada de 30 de secunde. Pentru a putea sa indeplineasca aceasta functie, termostatul nu trebuie oprit pe timpul verii. Senzorul termostatului va fi fixat pe o teava de iesire a apei din cazan (tur), direct pe teava (cat mai aproape de cazan posibil), pentru fixarea senzorului pe teava se va folosi un colier. Este recomandat ca teava de iesire a apei din cazan sa fie izolata termic pe portiunea dintre cazan si senzorul termostatului, chiar si deasupra senzorului.

Termostatul are doua LED-uri care indica:
LED-ul verde aprins -termostatul este in modul de lucru automat. Pompa de recirculare va porni si se va opri in functie de temperatura setata de la butonul rotativ. Pompa va porni atunci cand temperatura masurata de senzor este mai mare decat temperatura setata si se va opri atunci cand temperatura va scadea sub valoarea dorita. LED-ul verde si LED-ul rosu aprinse -termostatul este in modul de lucru continuu. Pompa functioneaza continuu indiferent de temperatura setata sau de temperatura masurata de senzor.

SPECIFICATII:

Intervalul de masurare si comanda al temperaturii: 30ºC - 55ºC
Hysterezis: 5ºC
Lungimea cablurilor 1,5 m
Dimensiuni (Lxhxl) 150 x 90 x 54 mm
Alimentare: 230V AC
Curentul maxim: 7 A AC (1600W)

Accesorii

Fise tehnice