Controler pompa recirculare EUROSTER 11Z

ERSTR11Z

290,00 lei cu tva

Adauga la favorite

Momentan serviciul de plata cu cardul este indisponibil
Momentan serviciul de plata cu cardul este indisponibil

Detalii

EUROSTER 11 Z este un controler electronic pentru pompele de apa din sistemele de încalzire. El poate fi folosit in acelasi timp pentru controlul pompei de recirculare a agentului termic (AT) în sisteme de încalzire centrala cu cazane pe combustibil solid, si pentru controlul pompei de apa care alimenteaza boilerul de apa calda menajera (ACM).

Controlerul are 2 senzori si controleaza simultan 2 pompe.

Pentru controlul pompei de recirculare a sistemului de încalzire (modul AT), functia ansamblului controler-pompa este de a produce circularea fortata a apei din circuitul de încalzire pentru instalatii cu cazane neechipate cu sistem de control al pompei. Senzorul extern al controlerului foloseste pentru masurarea temperaturii apei din instalatia de încalzire. La sistemelor de încalzire centrala echipate cu cazan pe combustibil solid, controlerul va opri functionarea pompei în momentul în care flacara se va stinge în interiorul cazanului.

Controlerul asigura protejarea cazanului împotriva aparitiei condensului acid, prin faptul ca nu permite functionarea pompei de circulatie la o temperatura a agentului termic mai mica decât temperatura setata. Acest lucru mentine permanent cazanul la o temperatura ridicata, temperatura la care aparitia condensului este redusa.

Pentru controlul pompei care alimenteaza boilerul de apa calda menajera (modul ACM), functia controlerului este de a mentine constanta temperatura apei din boiler. Astfel controlerul nu permite functionarea pompei la o temperatura a apei mai mare decât temperatura setata.

EUROSTER 11 Z este echipat cu un sistem ANTISTOP, pentru a preveni griparea rotorului pompei în perioadele inactive. Daca trec mai mult de doua saptamâni fara ca pompa sa functioneze, controlerul va porni pompa pentru o perioada de 30 de secunde. Pentru a putea sa îndeplineasca aceasta functie, controlerul trebuie lasat deschis si pe timpul verii.

INSTALAREA

1. Pentru modul AT (Agent Termic), senzorul controlerului va fi fixat pe teava (cupru) de iesire a apei din cazan (tur), direct pe teava, cât mai aproape de cazan posibil.

2. Pentru modul ACM (Apa Calda Menajera), senzorul controlerului va fi introdus în boiler în teaca pentru senzor (la modele de boilere care au prevazuta din constructie teaca de imersie pentru senzorul de temperatura) sau se poate monta direct pe teava de iesire a apei.    

  • Controleaza functionarea pompelor de apa din instalatia de incalzire si pompele de apa care alimenteaza boilerul de ACM.

 

 S P E C I F I C A T I I:

 Intervalul de masurare si  comanda al temperaturii:

 10ºC - 80ºC

  

 Alimentare

 230V AC

 Curentul maxim

 3 A AC

 

Mai jos sunt prezentate valorile presetate pentru toate meniurile:

Parametru

Valoare presetată

Unitate

Nr

Meniu

standard

min

max

 

1

Temperatura de pornire a pompei AT

40

20

80

°C

2

Hysterezis pompa AT

4

2

10

°C

3

Temperatura ACM

60

20

70

°C

4

Hysterezis pompa ACM

4

2

10

°C

5

Diferența dintre temperatura din cazan și boiler

10

3

10

°C

6

Prioritate apă caldă

1 (Pornit)

0 (Oprit)

1 (Pornit)

-

7

Corecția senzorului de temperatură AT

0

-5

+5

°C

8

Corecția senzorului de temperatură ACM

0

-5

+5

°C

9

Pornire manuală a pompei AT (test)

calculată de controler

0 (Oprit)

1 (Pornit)

-

10

Pornire manuală a pompei ACM (test)

calculată de controler

0 (Oprit)

1 (Pornit)

-

Accesorii

Fise tehnice