Centrala pe lemne cu gazeificare Arca Aspiro 43 R

A43R

11 890,00 lei cu tva

Adauga la favorite

Fisa tehnica

Tensiune de lucru:230 V
Temp. max. regl. pentru apa din cazan:85 °C
Presiune maxima de lucru preparator ACM4 bar
Temperaturi gaze arse210 °C
Racord evacuare gaze arse180 mm
Adancime850 mm
Latime650 mm
Inaltime1300mm
Greutate470 Kg
Volum de apa115 litri
Lungime maxima Lemne:530 mm
Temperatura minima pe retur60 °C
Temperatura pe tur admisa90 °C
Capacitate camera incarcare135 litri
Racorduri tur - retur1"1/4
Racord golire1/2 "

Detalii

Centrala termica pe lemne cu gazeificare ARCA ASPIRO 43 R 

Specificatii tehnice:    

Putere utila minima: 27 kW

Putere utila maxima: 41 kW

Putere maxima la focar: 50 kW

Greutate: 470.00 kg

Deschidere usa pt.incarcare: 340x430 mm 

Suprafata incalzita(izolatie medie): 320 mp

Tensiune alimentare: 230 V

Presiune maxima de lucru: 4 bar

Capacitate centrala: 115 litri

Volum camera combustibil: 135 litri

Lungime maxima butuci de lemne: 53 cm

Latime: 650 mm

Inaltime: 1300 mm

Adancime: 850 mm

Panou de comanda digital

Grosimea la peretele focarului de la camera de ardere din otel -  8 mm.

By-pass automat

Ventilator montat in spatele camerei de ardere

Izolarea este constituita dintr-o salteluta de vata minerala cu o grosime de 60mm, pusa in contact direct cu corpul cazanului. 

Noul panou de comanda este dotat cu o placa electronica cu microprocesor cu memorie nevolatila care gestioneaza toate functiile acestor centrale termice pe lemne, inclusiv autodiagnosticarea pentru relevarea defectiunilor. 

Printr-un buton puteti selecta functionarea cazanului cu parametri si temperaturi fixate automat in placa electronica sau puteti alege o functionare manuala cu posibilitate de a alege diferiti parametri. 

In cazul in care instalarea cazanului prevede un boiler cu apa calda sau un puffer, trebuie sa comandati sondele de temperatura corespunzatoare (optional). 

Centrala termica pe lemne cu gazeificare ARCA ASPIRO 43 R - din otel cu panou de comanda digital pentru controlul digital al pompelor din instalatie si al pompei de recirculare (anticondens) si pentru oprirea automata a ventilatorului atunci cand se epuizeaza combustibilul. 

Centrala termica pe lemne cu gazeificare ARCA ASPIRO 43 R 

  La baza functionarii unei centrale termice pe lemne ASPIRO se afla principiul gazeificarii (sau distilarii) lemnului, asigurand un randament maxim al combustiei lemnului, o emisie minima de fum si substante nocive in atmossfera si o reducere substantiala a costurilor energetice.

  Combustibilul solid, situat in partea superioara a acestor cazane cu gazeificare (magazia de lemne), in contact cu jarul produs pe gratar, elibereaza anumite gaze care, combinandu-se cu aerul de combustie (aer primar), creeaza un amestec combustibil. Acest amestec este aspirat prin grilajul gratarului in zona inferioara a cazanelor (zona de schimb) unde da nastere la caracteristica "flacara rasturnata".

  Pentru ca nu arde lemnul in mod direct, ci foloseste gazele din continutul acestuia, gazeificarea permite o exploatare completa a combustibilului solid care se materializeaza printr-un randament inalt al arderii si printr-un impact scazut asupra mediului datorita absentei fumului rezultat din ardere si a substantelor nocive. 

Prezenta pompei de recirculare (obligatorie pentru validarea garantiei) si pompa de instalatie, a carui aprindere este impiedicata sub 65°C, garanteaza generatorului o lunga durata de timp. Durata arzatorului in special este mai lunga datorita utilizarii unui aliaj special din fonta cu un nivel ridicat de crom.


39796_280_prd.jpg

Prezentare centrala termica pe lemne cu gazeificare ARCA ASPIRO : 

    • Panou de comanda digital in functie de parametrii setati comanda circulatia in cele trei circuite cazan-puffer-instalatie solara;
    • Control digital al pompelor de instalatie si al pompei de recirculare (anticondens), oprire automata a ventilatorului atunci cand se epuizeaza combustibilul;
    • Ventilatorul montat in spatele camerei de ardere, functionand astfel in aspiratie, cu randamentul energetic maxim;
    • Trei trasee de fum delimitate de catalizatori din fonta cromata.;
    • By-pass automat;
    • Autonomie 8-10 ore, incarcare 2-3 ori pe zi;
    • Posibilitatea alimentarii cu lemne de dimensiuni mari;
    • Constructia practica permite o incalzire usoara si rapida;
    • Accesibilitate pentru curatare si intretinere. 

 

  Principiul de functionare : 

  Alimentarea cu combustibil si pornirea acestor cazane cu gazeificare se vor executa cu una din metodele folosite pentru un cazan cu functionare pe combustibil solid.
  Aprinderea se executa tinand deschisa usa magaziei de lemne si cu ventilatorul in functiune, mentinand inchisa usa inferioara a camerei de ardere. Dupa aproximativ 10 min, cand se vor forma primii carbuni aprinsi si se va inchide usa de la magazia de lemne, are loc si inchiderea automata a by-pass-ului cosului de fum, in timp ce ventilatorul va continua sa functioneze pentru a se obtine intoarcearea flacarii.
  Printr-un vizor se poate controla daca arderea flacarii rasturnate se face corect. 

Automatizare Centrala termica pe lemne cu gazeificare ASPIRO 43 R : 

Centrala pe lemne cu gazeificare ASPIRO 43 R este complet automatizat permitandui functionarea continua fara interventia operatorului. Temperatura de functionare a modulului Aspiro este controlata prin termostatul de reglaj ce inchide calea de intrare a aerului precum si ventilatorul de aspiratie in momentul atingerii temperaturi setate. In acest fel intrerupandu-se brusc flacara si mentinandu-se in continuare in functionare pompa de circulatie, se limiteaza cresterea temperaturii agentului termic. La scaderea temperaturii sub valoarea setata, porneste ventilatorul de aspiratie, flacara aprinzandu-se instantaneu.


Panoul de comanda controleaza de asemenea functionarea ventilatorului in momentul pornirii modulului pe lemn cat si a epuizarii combustibilului cat si pornirea pompei de circulatie doar la temperaturi de peste 65°C, pentru protectia cazanului. Tot prin sistemul de automatizare se realizeaza si interconectarea celor doua module, fapt ce permite pornirea automata a modulului pe gaz/motorina in momentul in care s-a epuizat combustibilul solid sau in momentul in care datorita unor conditii extreme modulul pe lemn nu poate genera puterea ceruta de instalatie.

Accesorii

Fise tehnice

Pliant Arca Aspiro

Pliant centrala pe lemne cu gazeificare Arca Aspiro

Fise tehnice (501.42k)

Manual utilizare Arca Aspiro

Manual utilizare, intretinere centrala pe lemne cu gazeificare Arca Aspiro

Fise tehnice (1.94M)

Manual Arca Aspiro

Manual utilizare, intretinere centrala pe lemne Arca Aspiro

Fise tehnice (1.26M)

Panou comanda SY400

Manual tehnice panou comanda SY400 centrala pe lemne Arca Aspiro

Fise tehnice (1.9M)