Centrala pe lemne cu gazeificare Arca Aspiro 43 R

A43R

11 450,00 lei cu tva

Adauga la favorite

Momentan serviciul de plata cu cardul este indisponibil
Momentan serviciul de plata cu cardul este indisponibil

Fisa tehnica

Tensiune de lucru:230 V
Temp. max. regl. pentru apa din cazan:85 °C
Presiune maxima de lucru preparator ACM4 bar
Temperaturi gaze arse210 °C
Racord evacuare gaze arse180 mm
Adancime850 mm
Latime650 mm
Inaltime1300mm
Greutate470 Kg
Volum de apa115 litri
Lungime maxima Lemne:530 mm
Temperatura minima pe retur60 °C
Temperatura pe tur admisa90 °C
Capacitate camera incarcare135 litri
Racorduri tur - retur1"1/4
Racord golire1/2 "

Detalii

Centrala pe lemne cu gazeificare Arca Aspiro 43 R- 50kw

Cadou: Supapa termica descarcare WATTS STS20

Centrala pe lemne cu gazeificare Arca Aspiro 43 R cu focar din otel folosit la incalzire civila pe lemne. Functionare cu gazeificare a combustibilului si flacara verticala rasturnata.

Centrala pe lemne cu gazeificare Arca Aspiro 43 R cu focar din otel folosit la incalzire civila pe lemne. Functionare cu gazeificare a combustibilului si flacara verticala rasturnata. Alimentare aspirata cu centrala de ventilare cu ax orizontal. Centrala Arca Aspiro 43 R este dotat cu trei drumuri efective de fum. Functionare modulanta anticondens si antigudron. Mantaua integral. 

La baza functionarii centralei Arca Aspiro 43 R se afla principiul gazeificarii (sau distilarii) lemnului.
Combustibilul solid, situat in partea superioara a cazanului (magazia de lemne), in contact cu jarul produs pe gratar, elibereaza anumite gaze care, combinandu-se cu aerul de combustie (aer primar), creeaza un amestec combustibil. Acest amestec este aspirat printre grilajul gratarului in zona inferioara a centralei pe lemne Arca Aspiro (zona de schimb) unde da nastere la caracteristica “flacara rasturnata”. Pentru ca nu arde lemnul in mod direct ci foloseste gazele din continutul acestuia, gazeificarea permite o exploatare completa a combustibilului solid care se materializeaza printr-un randament inalt al arderii si printr-un impact scazut asupra mediului datorita absentei fumului rezultat din ardere si a substantelor nocive.

Centrala pe lemne ARCA ASPIRO este conceputa pentru limitarea la maxim a efectelor negative provocate de condensul acid. Grosimea peretelui focarului este de 8 mm (5 mm INOX), iar in partea superioara nu prezinta sudura; atat in partea superioara cat si in cea inferioara peretele este protejat de un strat de ciment refractar ce nu este traversat de apa (pereti uscati). 

Centrala pe lemne ARCA ASPIRO 43 R are ventilatorul montat in spatele camerei de ardere, functionand astfel in ASPIRATIE, obtinandu-se in acest mod randamentul energetic maxim. Gazul de gazogen este dirijat printre catalizatori ajungand in zona de schimb, fiind evacuat apoi pe cos.
Randamentul chimic de combustie rezulta din faptul ca arderea si gazeificarea sunt controlate prin modulare termostatica.
Emisiile de gaz de la cosul de fum sunt imbunatatite din punct de vedere calitativ si reduse cantitativ. Se inregistreaza o foarte mare reducere de reziduuri necombustibile solide si chiar absenta reziduurilor necombustibile gazoase, datorita temperaturii ridicate atinsa la ardere.
Se inregistreaza o mare reducere a consumului de combustibil.

Camera de combustie, anticondens si anticoroziva
Modularea aerului la intrare si continuitatea in functionarea contribuie la reducerea semnificativa a umiditatii si a condensului. Izolatia din materiale refractare protejeaza integral atat peretele posterior, cat si cel frontal. Toti peretii camerei de combustie sunt construiti din otel cu o grosime de 8 mm.

Accesorii

Fise tehnice

Pliant Arca Aspiro

Pliant centrala pe lemne cu gazeificare Arca Aspiro

Fise tehnice (501.42k)

Manual utilizare Arca Aspiro

Manual utilizare, intretinere centrala pe lemne cu gazeificare Arca Aspiro

Fise tehnice (1.94M)

Manual Arca Aspiro

Manual utilizare, intretinere centrala pe lemne Arca Aspiro

Fise tehnice (1.26M)

Panou comanda SY400

Manual tehnice panou comanda SY400 centrala pe lemne Arca Aspiro

Fise tehnice (1.9M)