Aerisitor automat solar 1/2 - I121S03 Herz

I121S03

45,00 lei cu tva

Adauga la favorite

Momentan serviciul de plata cu cardul este indisponibil
Momentan serviciul de plata cu cardul este indisponibil

Detalii

Aerisitor automat solar 1/2  - I121S03 Herz

Descriere

Dezaeratorul automat este folosit pentru aerisirea automata a sistemelor racite cu lichid, de preferinta in instalatii solare.

Temperatura maxima de lucru este 150°C, la o presiune maxima de lucru de 10 bar.

Ventilul de aerisire nu este indicat pentru abur sau apa cu vapori!

Dezaeratorul automat contine un flotor conectat la un brat care deschide si inchide ventilul de aerisire de pe capac. Daca exista aer in sistem, acesta se ridica – din cauza densitatii sale mai scazute – catre cel mai inalt punct in care este amplasat dezaeratorul automat. Drept consecinta, nivelul de apa din dezaeratorul automat scade, flotorul trage bratul flotorului si apoi deschide zona etansarii. Acest lucru permite aerului sa iasa. Nivelul de apa si flotorul urca din nou, iar bratul flotorului inchide zona de etansare.

Date tehnice

Presiune maxima admisibila:10 bar

Presiune de lucru: 6 bar

Temperatura maxima admisibila: 150°C

Pozitia de instalare vertical Mediu de lucru Apa (fara vapori).
Solutie constructiva:

Dezaerator automat comandat de flotor, cu capac demontabil. Corp si capac din alama (CW617N), clapeta de inchidere din alama (CW614N), piese interioare din otel inoxidabil si plastic. Toate elementele de etansare sunt fabricate din cauciuc tip EPDM.

Material si constructie:

Carcasa (1):  alama forjata tip CW617N conforma EN 12165, 

Sfera flotor (2):  polimetilpentena tip PMP

Suport (3):  material plastic tip Nylon

Arc (4):  otel inoxidabil AISI 302

Etansare (5):  cauciuc tip EPDM

Etansare (6):  cauciuc tip EPDM

Disc pozitie (7):  material plastic tip Nylon

Calota (8):  alama forjata tip CW617N conforma EN 12165,

Dop capac(9):  alama prelucrata tip CW614N conforma EN 12165, 

Conectori cu filet exterior:  conform ISO 228  

Agentul de lucru apa:

Calitatea apei de incalzire in conformitate cu ÖNORM H5195 sau VDI-Standard 2035. Este permisa utilizarea de etilen sau glicol propilenic intr-un raport de amestec de 30%. Va rugam sa consultati documentatia producatorilor atunci  cand  folositi  produse  cu  glicol  etilenic  pentru  protectia  impotriva  inghetului  si  a  coroziunii. Dezaeratorul Minival Solar  de  la HERZ nu  este  indicat  pentru  utilizarea  agentilor  de  lucru  agresivi  (cum  ar  fi:  acizi,  alcali, combustibil si gaze explozive..) pentru ca pot distruge componentele de etansare. 

Domeniu de aplicatie: 

Dezaeratorul  automat  purjeaza  aerul  din  instalatiile  de  incalzire.  Este  proiectat  pentru  utilizarea  in  instalatii hidraulice inchise. Nu este folosit pe sisteme contaminate cu aditivi pe baza de ulei sau aditivi pe baza de petrol sau  pe  aburi. Temperatura  maxima  este  de  150°C  (302°F),  presiunea  maxima  structurala  10  bar  (145  psi). Dezaeratorul dispune de un ansamblu flotor detasabil, care deschide si inchide orificiul de aerisire din capac. Daca in sistem exista aer, aerul se acumuleaza la cel mai inalt punct unde este instalat dezaeratorul. Nivelul apei reduce si trage parghia flotorului in jos. Aceasta deschide orificiul de aerisire si permite aerului sa treaca prin capacul de aerisire. Odata cu eliberarea aerului, apa inlocuieste aerul din corpul dezaeratorului, iar flotorul se ridica. Acesta inchide apoi supapa. 

Avantaje:

•  Capacitate mare de aerisire;

•  Corp, capac si capacel din alama;

•  100%  control  automat  al  scurgerii,  control  suplimentar  manual  al  scurgerii  in  conformitate  cu  AQL  si  diverse controale in timpul fabricatiei;

•  100% fabricat in Europa;

Instalare: 

Dezaeratorul este instalat in locurile unde se va acumula aerul. Acesta este de obicei cel mai inalt punct din sistem. Inainte de instalarea dezaeratorului, instalatia trebuie sa fie curatata foarte bine. In caz contrar, calcarul si murdaria se pot depune in zona scaunului / discului ansamblului flotor, provocand functionarea defectuoasa a dezaeratorului. Folositi  intotdeauna  un  robinet  opritor  sub  dezaerator.  Acest  lucru  permite  demontarea  si  intretinerea dezaeratorului  fara  golirea  instalatiei  hidraulice.  Mai  mult,  va  recomandam  sa  instalati  dezaeratorul  in  linia  de alimentare  a  sistemului  de  incalzire.  Teava  in  care  este  insurubat  dezaeratorul  trebuie  prelungita.  Dezaeratorul trebuie  montat  vertical  pentru  o  functionare  corespunzatoare.  Insurubati  dezaeratorul  cu  mana  in  robinetul  de inchidere. Deoarece robinetul de inchidere 3/8"x3/8" si 3/8"x1/2" este livrat cu un inel de etansare, nu folositi agenti de etansare suplimentari. Nu scoateti capacul de aerisire de deasupra dezaeratorului pentru a preveni patrunderea particulelor de murdarie in armatura si functionarea defectuoasa a dezaeratorului. Deschideti capacul de aerisire cu doua rotatii complete in sens invers acelor de ceasornic, din pozitia complet inchis, pentru o functionare automata corespunzatoare. Ori de cate ori se constata degradarea calitatii apei, utilizati un racord de evacuare si conduceti tubul pana la cel mai apropiat canal de scurgere. 

Alama: 

HERZ foloseste alama de calitate care este in conformitate cu cele mai recente norme europene DIN EN 12164 si DIN  EN  12165.  Corpul  dezaeratorului  este  fabricat  din  alama  datorita  rezistentei  mecanice  bune,  a  rezistentei excelente la coroziune si a altor diverse proprietati. 

Instructiuni de intretinere:

In functie de conditii si de calitatea lichidului, dezaeratorul trebuie sa fie intretinut in mod regulat. Prin urmare, este avantajos ca dezaeratorul sa fie montat in locuri usor accesibile. Daca murdaria si calcarul determina aparitia de scurgeri la dezaerator, acesta poate fi inlocuit fara golirea instalatiei daca a fost utilizat robinetul de inchidere. Cu aceasta ocazie se poate scurge o cantitate mica de apa intre dezaerator si robinetul de inchidere. 

Accesorii