Usi si accesorii

Usi de semineu si sobe, cat si accesoriile necesare. Sunt disponibile urmatoarele modele de usi de semineu: usa de semineu cu cenusar si sticla, model usa de semineu cu cenusar fara sticla, modele de usi de seminee tip monobloc.

Apa, lemnul, focul, pamantul si metalul sunt considerate ca fiind cinci elemente indispensabile pentru mentinerea a t...

Usi de semineu si sobe, cat si accesoriile necesare. Sunt disponibile urmatoarele modele de usi de semineu: usa de semineu cu cenusar si sticla, model usa de semineu cu cenusar fara sticla, modele de usi de seminee tip monobloc.

Apa, lemnul, focul, pamantul si metalul sunt considerate ca fiind cinci elemente indispensabile pentru mentinerea a tot ce este viu, reprezentand totodata si starile care stau la baza transformarilor din natura.

Soba de teracota, un sinonim al confortului este o instalatie pentru incalzit incaperile de locuit. Cahlele sunt produse din cele patru elemente primordiale: pamant, apa, aer, foc. Cea mai atractiva, mai sanatoasa si mai frumoasa forma de incalzire revine in aceste vremuri in mod neasteptat in centrul atentiei.

De asemenea o soba va asigura independenta fata de preturile fluctuante si nesigure ale energiei si gazului, acestea dovedindu-se a fi o solutie eficienta si sigura in orice situatie. Inca din cele mai vechi timpuri, unde era soba, acolo era locul unde legendele si basmele prindeau viata in serile lungi de iarna. Astfel, o soba era cu adevarat o avere... "Soba de cahle reprezinta un optim al aparatelor de incalzire atat in ceea ce priveste temperatura mica de soba pastratoare de ozon, cat si cantitatea de aer din exterior aspirata continuu in procesul de ardere" - sustin specialistii Universitatii din Munchen. Soba este o piesa unicat, fiecare camin avand stilul si design-ul sau.

Forma, culoarea, glazura si modelele cahlelor pot fi adaptate stilului locuintei dumneavoastra. De retinut este faptul ca sobele devin mai frumoase o data cu trecerea timpului.

Durata de viata a unei sobe este de 20-25 de ani, perioada dupa care soba se poate reconstrui din propriile materiale de 2-3 ori. Aceasta nu se demodeaza si va putea incalzi si bucura generatiile care vor urma. Pentru ca sobele transfera caldura intr-un mod subtil, soba este doar calda la atingere si nu exista suprafete fierbinti sau flacara deschisa care ar putea provoca arsuri.

Soba radiaza caldura intreaga zi si noapte, cu numai doua aprinderi pe zi, fiecare foc durand aproximativ o ora si jumatate. Datorita nivelului ridicat al temperaturilor de combustie si al combustiei totale a gazului in soba nu se fac depuneri de cenusa, la cos sau pe conducte, astfel nu exista riscul aprinderii cosului. Cum cosul nu fumega incontinuu si focul nu arde toata ziua, sobele produc mai putina poluare decat alte aparate conventionale care ard lemnul.

Aprinderea focului de numai doua ori pe zi, duce la utilizarea unei cantitati reduse de lemn. In plus, deoarece alimentarea focului se poate face cu bucati subtiri de lemn, puteti cumpara lemn mai ieftin, sau se pot utiliza bucati de lemn care nu sunt folositoare altora.

Acest lucru duce la utilizarea unei mai mici cantitati de materie prima din padure. Sobele produc caldura prin radiatie si transformarea pasiva a gazelor in caldura. Odata aprins focul, soba emite o caldura constanta pe o durata de pana la 8 ore.

Caldura este gradual transmisa si radiata de la soba la podele, pereti, tavan si mobila, rezultatul fiind suprafete mai calde si aer mai putin cald. In comparatie, sistemele de incalzire conventionale incalzesc aerul mai degraba decit suprafetele.

Cahlele pot acumula o cantitate mare de caldura pe care o redau in aerul din incapere fara a-l usca, iar propagarea lenta si constanta a caldurii nu afecteaza caile respiratorii. Astfel sobele si semineele de teracota nu reprezinta numai obiecte de decoratiuni interioare, ci si o tehnica de incalzire ce imbina valorile ancestrale ale vietii cu respectul fata de mediul inconjurator.

Deoarece partea exterioara a sobei nu se supraincalzeste niciodata, fiind doar calda, eventualele particule de praf de pe soba nu se ridica, si deci nu exista pericolul de iritatie a cailor respiratorii. Mai mult, deoarece sobele incalzesc printr-o transformare inceata a gazelor in caldura si radiatie, nu exista curenti de aer agresivi prin care ar circula praful, care si neincalzit poate produce probleme respiratorii.

Mai multe

Usi si accesorii Contine 72 produse.

pe pagina
Se afiseaza 1 - 20 din 72 articole
Se afiseaza 1 - 20 din 72 articole